عملکرد خرید درون برنامه ای (IAP) In-App Purchase چیست؟

عملکرد خرید درون برنامه ای (IAP) In-App Purchase چیست؟

حمیده نیساری

پرداخت درون برنامه‌ای یک امکان جانبی است که هر اپلیکیشنی می‌تواند از آن بهره‌مند باشد و پرداخت آنلاین را برای مخاطبان خود ممکن سازد. این نوع خریدها به صورت خرید اپلیکیشن و از طریق فروشگاه‌های آنلاین انجام می‌شود. متداولترین خرید برای بازی‌ها خرید پول بازی است که خرید واحد پولی مخصوص به بازی که با آن می‌توانید تجهیزات، سلاح ها و دیگر منابع لازم برای بازی را خریداری کنید. خرید درون برنامه‌ای یکی از رایج‌ترین روش‌های خرید در بازی‌های تلفن همراه و رایانه‌‌ای است. در جهان برنامه‌های تلفن همراه، خریدهای درون برنامه‌ای به عنوان یک روش فزاینده برای پولدار کردن برنامه‌ها به طور قابل توجهی محبوب شده‌اند. خرید درون برنامه‌‌‌ای هم در محصولات رایگان و هم در محصولات قابل خریداری دیده می‌شود.

خرید درون برنامه‌ای به امکان خرید کالاهای دیجیتالی و خدمات از داخل نرم‌افزارها در دستگاه‌های تلفن همراه و تبلت اشاره دارد. درآمدی که از طریق خرید درون برنامه‌ای ایجاد می‌شود حدود ۴۸ درصد از درآمد برنامه‌های تلفن همراه را در دنیا به خود اختصاص داده است. خرید درون برنامه‌ای به توسعه دهندگان نرم‌افزارها اجازه می‌دهد تا نرم‌‌‌افزارهای خود را به صورت رایگان ارائه دهند و امکانات جذاب بسیاری را در داخل خود برنامه به معرض فروش بگذارند. پرداخت درون برنامه‌ای یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین روش‌های درآمدزایی از بازی و یا اپلیکیشن می‌باشد. خرید درون برنامه‌ای به یکی از مدل‌های کسب و کار اصلی در صنعت نرم‌افزار و بازی تبدیل شده است.

کاربردهای خرید درون برنامه‌ای:

افزایش درآمد توسعه‌دهندگان:

مدل کسب و کار فریمیوم: بسیاری از برنامه‌ها به صورت رایگان ارائه می‌شوند.

فروش اقلام مجازی: در بازی‌ها و اپلیکیشن،‌اقلام مجازی مانند سکه، الماس، لباس‌های خاص و تجهیزات به فروش می‌رسند.

ارائه محتوای اضافه و شخصی‌سازی:

محتوای اضافه: کاربران می‌توانند محتوای جدیدی مانند مراحل اضافی، شخصیت‌ها یا داستان‌های جدید را خریداری کنند.

شخصی‌سازی: امکان خرید آیتم‌های شخصی‌سازی شده مانند اسکین‌ها و تم‌ها به کاربران ارائه می‌شود.

اشتراک‌ها و و دسترسی به خدمات ویژه:

اشتراک‌های ماهانه و سالانه: کاربران با پرداخت مبلغی به صورت دوره‌ای به محتوای ویژه دسترسی پیدا می‌کنند.

ویژگی‌های پریمیوم: کاربران می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای، به ویژگی‌های پیشرفته‌تر دسترسی داشته باشند.

مشهورترین اکانت‌ها‌یی که با شارژ آنها می توانید خریدهای درون برنامه‌ای انجام دهید:

اکانت سونی پلی استیشن، اکانت ایکس باکس، اپل آیدی، اکانت گوگل پلی و اکانت نینتندو .

کاربران می‌توانند تجربه خود را با خرید آیتم‌های مختلف بهبود بخشند. توسعه دهندگان می‌توانند از داده‌های خریدهای درون برنامه‌ای برای تحلیل رفتار کاربران و بهبود استراتژی‌های بازاریابی و توسعه محصول استفاده کنند. جم (Gem) یا جواهرات و گوهرها و نیز سکه‌ها ارزهای رایج درون بسیاری از بازی‌ها هستند که از طریق آن‌ها می‌توانیم آیتم‌های درون بازی را بخریم. خرید درون بازی یا خرید پول بازی که بعضا با نام ریز پرداخت (Micro Payment) شناخته می‌شود یکی از شناخته‌شده‌ترین راهکارهای درآمدی سازندگان بازی و بعضی نرم افزارهاست.

محبوبترین امکاناتی که خرید درون بازی در اختیار کاربران قرار می‌دهد، تغییر ظاهر و شکل کاراکترها و شخصیت‌های بازی است. خرید گیفت کارت، به عنوان یکی از محبوبترین روش‌های خرید امکانات از فروشگاه‌های بین المللی و مجازی محسوب می‌شود. بازی Firm Ville شرکت فیسبوک یکی از موفق‌ترین بازی‌ها در زمینه استفاده از پرداخت‌های درون برنامه‌ای است. چون بیشتر اپلیکیشن‌ها به صورت رایگان قابل دانلود هستند، صاحبان اپلیکیشن‌ها به خریدهای درون برنامه‌ای به عنوان یک منبع درآمد اصلی وابسته هستند. پرداخت‌های درون برنامه‌ای تاثیر عمیقی بر روی روند بازی گیمرها دارند. برای داشتن پرداخت درون برنامه‌ای نیاز به درگاه پرداخت درون برنامه‌ای یا همان IAP دارید.

عملکرد خرید درون برنامه‌ای

انواع خرید درون برنامه‌ای:

خریدهای مصرفی (Consumable Purchases): این مدل بیشتر در بازیهای موبایلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مثال‌ها: ارز درون بازی، تقویت کننده‌ها، جان‌های اضافی در بازی

خریدهای غیر مصرفی (Non-Consumable Purchases): در این مدل شما فقط یکبار برای دسترسی به یکی از امکانات نرم‌افزار برای همیشه استفاده می‌کنید.

مثال‌ها: حذف تبلیغات، ویژگی‌های خاص یا محتوای اضافه‌ای که دائمی است.

اشتراک‌های قابل تمدید خودکار (Auto-renewable Subscriptions): کاربران هزینه‌ای را به صورت دوره‌ای (ماهانه، سالانه) پرداخت می‌کنند تا به محتوای ویژه‌ای دسترسی داشته باشند.

مثال‌ها: سرویس‌های پخش موسیقی، برنامه‌های خبری، خدمات ابری

خریدهای تقویت کننده (Upgrade Purchases): به کاربران اجازه می‌دهد که نسخه پیشرفته‌تر و کاملتر برنامه را خریداری کنند.

مثال‌ها: ارتقاء از نسخه رایگان به نسخه پریمیوم، دسترسی به ابزارهای پیشرفته در یک برنامه ویرایش تصویر.

چرا پرداخت درون برنامه‌ای محبوب است؟

سرعت بالای انجام تراکنش و تسریع فرایند خرید، امنیت بالا و به صفر رسیدن احتمال خطای انسانی، کوتاه و ساده‌شدن فرآیند خرید و پرداخت و بهبود تجربه کاربری.

پرداخت درون برنامه‌ای

بهترین بازی‌های موبایل با پرداخت درون برنامه‌ای:

کالاف دیوتی موبایل (Call Of Duty Mobile): اولین و معروفترین بازی موبایل که امکان خرید درون برنامه‌ای در آن وجود دارد.

پابجی موبایل (Pubg Mobile): با پرداخت درون برنامه‌ای امکان خرید اسکین‌ها، لباس‌ها و تجهیزات ویژه برای شخصی‌سازی کاراکترها وجود دارد.

فورتنایت (Fortnite): این بازی اکشن در سبک شوتینگ دارای یک واحد پولی مجازی به نام ویباکس است که امکان خرید درون بازی با این پول وجود دارد.

کندی کراش (Candy Crush): با کمک خرید درون برنامه‌ای می‌توانید تقویت کننده‌ها و جان های اضافی برای عبور از مراحل سخت را خرید کنید.

کلش رویال (Clash Royale): از برترین بازی‌های اندرویدی با خرید درون برنامه‌ای در سال ۲۰۲۲ است.

کلام آخر:

برای گیمرهای ایرانی، بهترین و مهمترین روش خرید درون بازی استفاده از گیفت کارت است. پول درون بازی یا ارز رایج بازی، نوعی دارایی مجازی است که فقط در درون بازی‌ها اعتبار دارد و با استفاده از آن‌ها می‌توانید خرید درون بازی داشته باشید. رایج‌ترین پول بازی، جم، سی پی و یوسی بازی است. هربازی ای که شما را مجبور به خرج کردن پول واقعی در جهان بازی بکند، شامل پرداخت درون برنامه‌ای می‌شود. تمام خریدهای درون بازی با دلار انجام می‌شوند. شما هم باید خریدهای خود را با این واحد پولی انجام دهید. خرید درون برنامه‌ای به عنوان یک راهکار موثر برای کسب درآمد و بهبود تجربه کاربران، نقش مهمی در اکوسیستم اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل ایفا می‌کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *